MyTec-opleiding

Leren vanuit het geheel naar detail

Breed georiënteerd programma

De MyTec-opleiding die MyTec-Bedrijven samen met ROC Nova College heeft ontwikkeld is een breed georiënteerde, 4-jarige mbo-opleiding (niveau 4). Op dit moment kunnen studenten in één van de volgende vijf beroepen uitstromen:

 • Allround operationeel technicus

 • Middenkader engineer elektrotechniek

 • Middenkader engineer werktuigbouw

 • Servicetechnicus electrotechniek

 • Servicetechnicus werktuigbouw

Elk specialisme houdt wel een integrale blik op techniek. Hierdoor zien zij hun eigen vak altijd in context van het geheel.

Theorie direct in de praktijk

In de MyTec-opleiding leren studenten vanuit de praktijk. De thema’s zijn gekoppeld aan de branches waarin onze deelnemende MyTec-bedrijven actief zijn.

De theorie brengen studenten al vanaf de eerste dag in de praktijk, bijvoorbeeld in practicums of door opdrachten bij bedrijven uit te voeren. Alles wat studenten leren tijdens de opleiding, passen ze direct toe.

Ook gaan MyTec-studenten al direct in het eerste jaar op excursies bij de aangesloten bedrijven om direct de praktijk te ervaren.

MyTec in een notendop

 • een brede basis in techniek en een specialisme

 • een programma dat aansluit bij de toekomstige techniek

 • stages bij de beste technische bedrijven

 • persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding en stages

 • het hoogst erkende mbo-diploma (niveau 4)

 • de mogelijkheid om aanvullende certificaten te halen

Eén programma, extra certificaten & Toplijn

In de techniek van nu hebben alle specialismen veel met elkaar te maken. Daarom biedt de MyTec-opleiding ze ook in één programma aan. Uiteraard kiezen studenten wel hun eigen specialisme.

Naast het onderwijsaanbod met reguliere onderdelen en keuzedelen is de Toplijn ontwikkeld. De Toplijn is bedoeld om studenten extra uit te dagen en is niet verplicht.

De aangeboden Toplijn onderdelen geven de student in het bedrijfsleven extra kansen om zich te onderscheiden en sluiten nog beter aan bij de wensen t.a.v. kwaliteiten van medewerkers in het bedrijfsleven.

In samenwerking met bedrijven

Onze deelnemende bedrijven spelen een belangrijke rol in de opleiding. Bedrijven komen gastlessen geven, studenten gaan op bezoek bij de bedrijven en studenten voeren er opdrachten uit.

In het 3e en 4e jaar gaan studenten bij de aangesloten MyTec-bedrijven langdurig stage lopen. Zo leren bedrijven de studenten goed kennen en de studenten wellicht hun toekomstige werkgevers.

Meer weten over de MyTec-opleiding? Bezoek dan de website van ROC Nova College.

Opleidingsprogramma

MyTec is een breed georiënteerd techniekprogramma op mbo 4 niveau. 5 dagen per week bereiden we jongeren voor op hún baan van de toekomst.

We zetten een uitgekiende mix van ervaren docenten, praktijkmensen en gespecialiseerde bedrijven in die onze leerlingen intensief begeleiden.

De naam MyTec zegt het al: mijn techniek. Leerlingen hebben binnen MyTec een grote invloed op hun eigen route en specialisme.

Maar ze bepalen die route niet alleen. En zeker niet vrijblijvend. Zo zijn MyTec-bedrijven verzekerd van gemotiveerde studenten met passie voor hun vak.