De stichting

Mede-oprichter van MyTec

Ontstaan

Sinds 2014 is de stichting MyTec-Bedrijven (voorheen stichting Leer Werken in de Techniek) actief in een partnerschap met het onderwijs.

Het doel van MyTec-Bedrijven is om het kwantitatieve en kwalitatieve gat tussen afgestudeerde technici en bedrijven te vullen en zo onze deelnemers en de studenten verder te helpen in de wereld van morgen.

Technische processen worden steeds complexer. Hierdoor wordt samenwerking tussen verschillende specialisten in bedrijven steeds belangrijker. Alleen samen komen zij tot de beste resultaten.

Partnerschap

Hoe beter technische afdelingen geïntegreerd zijn en technici in staat zijn om elkaar goed te begrijpen en samen te werken hoe beter het resultaat. Een zo optimaal mogelijk aansluiting tussen techniek onderwijs en de wensen vanuit bedrijven vormt daarvoor het begin.

Door in de opleiding van studenten eerst de breedte van het werkveld te laten zien, voordat ze zich gaan specialiseren, zal meer algemene technische kennis en begrip ontstaan bij de student en toekomstige werknemer.

Mede hierdoor kan de student een betere keuze maken welk vakgebied het beste bij hem past en krijgen bedrijven enthousiaste werknemers met brede blik en uitstekende motivatie.

Ontwikkelen

Door technologische ontwikkelingen zien we de laatste jaren nieuwe vakgebieden ontstaan. Deze vakgebieden bevinden zich vaak op het snijvlak van bestaande disciplines. Denk hierbij aan het ontstaan van beroepen als windtechnicus.

Door samen met het onderwijs op te leiden en modulair te werken ontstaat in de laatste fase van de opleiding ruimte om in te spelen op deze ontwikkelingen. Met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het behalen van het certificaat “windenergie”.

MyTec is daarmee geen statische opleiding, maar zal zich blijven ontwikkelen om altijd optimaal aan te sluiten bij ontwikkelingen in de praktijk.

Onze ambities

Een opleiding met topdocenten die intensief samenwerken met het bedrijfsleven om samen het beste van techniek te bieden. Een opleiding met uitdagende lesmethoden en aandacht voor individuele leerbehoeften en wensen van studenten, zodat ze gestimuleerd worden het beste uit zich zelf te halen. Dat is MyTec.

MyTec-Bedrijven en het ROC Nova College werken samen om de beste techniekopleiding van Nederland neer te zetten. De beste wil zeggen: een techniekopleiding die optimaal voorbereidt op werk én werken. Zodat studenten na afronding direct aan de slag kunnen en bedrijven waardevolle medewerkers krijgen. Hiervoor hebben wij gezamenlijk negen ambities vastgelegd.

Onze negen gezamenlijke ambities

 1. De samenwerking tussen organisaties is gericht op onze gezamenlijke missie, zoals beschreven op de website van het Nova College en de bijbehorende ambities te realiseren op basis van gedeelde waarden.

 2. De kwaliteit van het onderwijs is verbeterd & vernieuwd in samenwerking met docenten, studenten en de deelnemende MyTec-bedrijven.

 3. We hebben een geïntegreerd “state of the art” MyTec-practicum onderwijs.

 4. Student, docent- en bedrijventevredenheid

 5. Werk-/diploma zekerheid voor de student.

 6. De wendbaarheid van het MyTec-programma is toegenomen, zodat het duurzaam kan anticiperen op marktontwikkelingen in de onderwijsbranche.

 7. Een MyTec-programma MBO niveau 3 aanbieden.

 8. Leven lang ontwikkelen.

 9. Een MyTec-alumni vereniging.

Organisatie

Bestuur

 • Voorzitter : Robert Hendriks (Vattenfall)

 • Vice-voorzitter : Rob Dresken (EQUANS)

 • Secretaris : Stefan Schilp (HVC)

 • Algemeen bestuurslid : Diana van der Westen (PWN)

Ondersteuning

Ondersteunend aan het bestuur

 • Penningmeester : Stefan Schilp (HVC)

 • Vertegenwoordiger Deelnemers A : Cor Stam (Albemarle Catalysts)

Voor administratieve vragen neem dan contact op met secretariaat@mytec-bedrijven.nl

Programmamanager

Er is op dit moment een open vacature voor een nieuwe programmamanager van MyTec-Bedrijven.