Trainingen

Aan onze deelnemers bieden wij kosteloos trainingen en workshops aan. Zo is uw begeleider goed geïnformeerd over de opleiding en weet hij welke begeleiding een student nodig heeft.

Workshop Stageplan

Tijdens de stageperiode is het belangrijk dat niet alleen de begeleider goed weet hoe je een student begeleid. Ook is het essentieel dat de omgeving van de leerwerkplek goed is ingericht. De leeromgeving en de organisatie van de stage is voor een belangrijk deel bepalend voor het succes van de stage. Bureau Brand geeft een workshop aan onze deelnemers waarin u en mede coördinatoren gezamenlijk werken aan een plan om stages effectief, efficiënt in te richten.

Doel

Onze deelnemers structuur te bieden om kwalitatief hoogwaardige stage -en leerwerkplekken te organiseren waarmee studenten opgeleid worden tot sterke beginnende beroepsprofessionals die direct aan de slag kunnen in de branches waarvoor MyTec opleid.

Duur van de training

  • 1 dagdeel

Maarten Brand

Maarten verzorgt voor ons de workshop Stageplan. Met zijn Bureau Brand helpt hij bedrijven en organisaties om onderscheidend te zijn voor de studenten die zij willen bereiken. Maarten is de enige stage-expert van Nederland, auteur van het allereerste stageboek voor bedrijven én het allereerste boek over stagebegeleiding op afstand. Hij is veelgevraagd workshopleider, spreker, auteur en facilitator.

Speciaal voor MyTec
Voor de werkplekbegeleiders van de aangesloten bedrijven van MyTec-Bedrijven organiseren we een training Werkplekbegeleider. De training wordt gefaciliteerd en aangeboden aan de deelnemers door de stichting MyTec-Bedrijven waarbij trainster Marija Westerlaken inhoudelijk de training verzorgd.
Een MyTec stagiair vraagt om een specifiek soort begeleiding. In het MyTec concept leren de studenten om over de grenzen van hun eigen vak heen te kijken. Dat vraagt van de werkplekbegeleider een open blik, brede kennis en de vaardigheid om die kennis over te brengen. In de training wordt daar veel aandacht aan besteed.
Vanuit eigen praktijk
De training is sterk interactief. Er wordt gewerkt met de meest up-to-date materialen van MyTec en de deelnemers hebben inzage in werkstukken en het portfolio van MyTec studenten.
Gedurende de training zal er (voor zover mogelijk) gewerkt worden vanuit de eigen praktijk en met eigen studenten. Als de groep nog geen ervaring heeft met studenten, zal er (voor zover mogelijk) gewerkt worden vanuit eigen ervaring.
Duur van de training
  • 3 dagdelen (plus een half jaar later een terugkomdagdeel). Als deelnemer is minimaal niveau 4 en ervaring met CGO een pre.
Marija Westerlaken
De training Werkplekbegeleider MyTec wordt verzorgd door Marija. Zij ondersteunt scholen, organisaties, teams en individuen bij verandering en ontwikkeling. Dat kan met inzet van training, maar ook met intervisie of coaching on the job. Ze is als zelfstandige trainer breed inzetbaar en weet met haar ervaring, kennis van zaken en tomeloze energie cursisten te inspireren en te motiveren. Marija werkt in: techniek, onderwijs en hospitality.