Stage lopen

Doe je bij de MyTec bedrijven

MyTec Stagemarkt

Binnen MyTec kun je als student je praktijkervaring opdoen bij de bedrijven die zijn aangesloten bij de opleiding. Dit is een vaste groep van technische bedrijven uit Noord-Holland die samen hun krachten hebben gebundeld in stichting MyTec-Bedrijven om de kwaliteit binnen de opleiding te kunnen vergroten.

Tijdens je stageperiode in het derde leerjaar doe je alvast werkervaring op in de vakrichting die je hebt gekozen en koppel je theoretisch kennis die je op school geleerd hebt met wat je in de praktijk tegenkomt. In het vierde leerjaar werk je met een eindopdracht toe naar je praktijkexamen, de Proeve van Bekwaamheid.

Goede begeleiding tijdens je stage is daarom belangrijk en alle praktijkbegeleiders van deze bedrijven zijn extra opgeleid voor de MyTec opleiding. Ook is er nauw contact tussen de praktijkbegeleiders en je docenten op school om te zorgen dat de kwaliteit van je stage voldoende is en de praktijk goed aansluit bij de theorie. Wil je dus een TOP stage? Loop je stage bij een erkend MyTec bedrijf!

Lees de MyTec Stagegids

Schrijf je in voor de Stagemarkt van 2021

Inschrijven voor een online gesprek

Schrijf je als student van de MyTec opleiding in voor de Stagemarkt 2021. De aanmeldcode krijg je van je docent.

De Stagemarkt van 2021 is dit jaar anders dan normaal vanwege corona. Er zijn beperkte gesprekken per stageplek en de gesprekken vinden plaats in 3 rondes. Heb je je op tijd inschreven dan is de kans groot dat je in ronde 1 met het bedrijf van je eerste voorkeur in gesprek komt. Zitten de gesprekken voor dat bedrijf al vol dan schuif je door naar je tweede voorkeursbedrijf. Na het gesprek geef je meteen door aan het BPV-bureau of bij het bedrijf wilt stagelopen en bij akkoord van het bedrijf is je stageplek gelijk geregeld! Komt uit het gesprek dat de stageplek niet iets was voor jou? Dan ga je de week erna door naar ronde 2 en heb je een nieuw gesprek met je volgende voorkeursbedrijf.

Hoe werkt het:

  1. Lees meer over de stages van alle bedrijven in de Stagegids

  2. Kies 3 bedrijven die jouw voorkeur hebben voor een stageplek

  3. Schrijf je in voor de Stagemarkt en geef je top 3 van bedrijven op

  4. Je krijgt een email waarin je hoort welk bedrijf aan je gekoppeld is n.a.v. voorkeur en beschikbaarheid

  5. Stuur je CV en motivatiebrief richting het bedrijf

  6. Het bedrijf nodigt je uit voor een online gesprek (of op locatie als beide dit wensen)

  7. Geef na het gesprek aan het BPV-bureau door of je bij het bedrijf wilt stagelopen