Workshop Stageplan

Een slim georganiseerde leeromgeving voor uw werkbegeleider en de studenten is essentieël voor een succesvolle stageperiode. Daarom bieden wij uw stagecoördinatoren kosteloos onze workshop Stageplan aan. Aanmelden voor de workshop van 2022 is nog mogelijk!

Workshops

De workshop Stageplan zal dit jaar plaatsvinden op 23 juni 2022. Voor de workshop is er ruimte voor maximaal 16 deelnemers.

 

Locatie

De training wordt gegeven bij het Nova College in IJmuiden.

ROC Nova College

Laurens Baecklaan 25, 1942 LN Beverwijk

 

Workshopdagen 2022: 

Workshop: 23 juni 13:00 – 16:00

Aanmelden voor één van de workshops van 2022 doet u via het aanmeldformulier, de aanmeldcode heeft u ontvangen van onze programmamanager . Na aanmelding krijgt u zo snel mogelijk een bevestiging.

  Inhoud van de workshop

  Ieder succesvol leerbedrijf heeft gemeenschappelijke kenmerken.

  De drie belangrijkste zijn:

  1. Mensen die weten hoe ze moeten begeleiden

  2. Heldere processen en systemen

  3. Een bedrijfsbrede aanpak

  De workshop Stageplan richt zich voornamelijk op kenmerken 2 en 3.

  De workshop geeft aandacht aan:

  • De kenmerken van succesvolle leerbedrijven;

  • Het begrip ‘motivatie’ en hoe de omgeving daarop van invloed is;

  • Hoe je een slim stageplan maakt aan de hand van de WISH methodiek.

  Als deelnemer gaat u tijdens de workshop aan de hand een ontwikkelde methode gestructureerd in kaart brengen waar uw sterke kwaliteiten als leerbedrijf zitten en wat de verbeterkansen zijn. Wat gaat goed? Wat houdt u als deelnemer van MyTec-Bedrijven tegen om stages slim te organiseren.

  Doel & Resultaat

  Doel

  Doel van de workshop is dat onze deelnemers in staat zijn om kwalitatief hoogwaardige stage -en leerwerkplekken te organiseren waarmee studenten opgeleid worden tot sterke beginnende beroepsprofessionals die direct aan de slag kunnen in de branches waarvoor MyTec opleid.

  Resultaat

  Als deelnemer gaat u na de workshop naar huis met een actiegericht plan om de eigen specifieke struikelblokken aan te pakken. Zo weet u al vanuit de training werkbegeleiding hoe je als begeleider met studenten omgaat, deze workshop betrekt de hele organisatie rondom die werkplekbegeleider en de student.

  De workshop gevolgt? Wij horen graag uw mening!