Lid worden MyTec-Bedrijven

Deelnemer worden

Als deelnemer van MyTec-Bedrijven praat u mee over het onderwijs en investeert u in het opleiden van MyTec-studenten tot de technici van morgen. U draagt bij aan de co-creatie van de opleiding MyTec.

Lees meer

Voordelen

Door deelnemer te worden van MyTec-Bedrijven draagt u bij aan beter technisch onderwijs in de regio. Als bedrijf vragen wij u voor de opleiding gastlessen of excursies te verzorgen, deel te nemen aan stage,- en banenmarkten en doen de studenten bij uw bedrijf hun praktijkervaring op. Hierdoor heeft u veel contact met studenten gedurende hun opleiding en de mogelijkheid om nieuw technisch talent aan te nemen die u al kent.  

Ontwikkelen

Als deelnemer van MyTec-Bedrijven heeft u als bedrijf de mogelijkheid aan te schuiven aan de ontwikkeltafel van de opleiding. Samen met het Nova College blijft de stichting de opleiding doorontwikkelen en verrijken, zoals met Smart Maintenance en Wind. Bij MyTec gaan wij voor de beste aansluiting tussen theorie en praktijk. Daar heeft u als deelnemer invloed op!

Meer weten?

Wilt u meer weten over deelname aan stichting MyTec-Bedrijven? Onze Programmamanager Mathijn Korf vertelt u er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek. Via Teams of op locatie.

Email: m.korf@mytec-bedrijven.nl

Excursies en gastlessen
In het eerste leerjaar van de opleiding zijn de semesters gekoppeld aan de 4 meest voorkomende sectoren van onze deelnemers.
Water / Food / Chemie / Energie
Onze deelnemers komen langs op het Nova College om de MyTec studenten een gastles te geven en de studenten worden de opvolgende dag uitgenodigd om op excursie om alles in het echt te zien en kennis te maken met uw bedrijf. En dat is echt MyTec onderwijs, van geheel naar detail.

Vacatures onder de aandacht

Uw vacatures brengen we onder de aandacht via onze website en Linkedin pagina. Zo bereikt u niet alleen de MyTec-studenten maar ook alle alumni van de MyTec-opleiding.

Contact met toekomstige medewerkers

De studenten van de MyTec-opleiding lopen stages bij de aangesloten bedrijven. Door diverse stages komt u in contact met deze studenten en mogelijk uw toekomstige medewerkers.

Stagemarkt, banenmarkt & trainingen

U kunt deelnemen aan stagemarkten en banenmarkten. Hier ontmoet u de MyTec-studenten en kunt u uw bedrijf als werkgever promoten. We bieden leden ook trainingen zoals de succesvolle training Werkplekbegeleider.

Meepraten met het onderwijs

Samen met het Nova College praten we over het MyTec onderwijs om het zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de techniek van het bedrijfsleven.

Ervaringen

Annemarie Antonissen

(Adviseur HR bij Engie Services West )

‘Wij hebben structureel openstaande vacatures. Dat is een van de redenen om samen te werken met het technisch onderwijs. Via het Nova College krijgen we goede MyTec-stagiairs aangeboden die weten wat ze willen. Door ze een passende stageplek aan te bieden en ze zorgvuldig te begeleiden, leren wij ze kennen en krijgen zij de gelegenheid zich te ontwikkelen. Zo ontstaat een band die de afgelopen jaren vaak heeft geresulteerd in een arbeidscontract.’

Cees Stobbe

(Area-Coördinator bij Vattenfall)

‘Elke twee weken ontmoeten wij de andere MyTec-bedrijven en ook tussendoor hebben we regelmatig contact. We overleggen over de invulling van de MyTec-opleiding en over studenten, stagiaires en afgestudeerden. Wij willen graag dat ze op een plek terechtkomen waar ze het lekkerst in hun vel zitten en de meeste waarde toevoegen aan het bedrijf. Als ik een stagiair of sollicitant heb die toch meer affiniteit heeft met bijvoorbeeld chemie, dan stuur ik hem door naar een ander MyTec-bedrijf. Andersom gebeurt ook. Binnen de stichting beconcurreren de bedrijven elkaar niet, maar helpen elkaar.’

Gerard Hofmeijer

(Coördinator leren en ontwikkelen bij HHNK)

‘Als Waterschap zorgt HHNK 24/7 voor droge voeten, voldoende en schoonwater. Dit wordt in de toekomst een steeds grotere uitdaging vanwege het veranderende klimmaat, energie transitie en de strengere milieuregels. Het Waterschap heeft veel uiteenlopende functies en mogelijkheden om te leren en jezelf te ontwikkelen. Binnen de afdeling Waterketen zijn de medewerkers multidisciplinair opgeleid de MyTec opleiding sluit hier uitstekend op aan. Het succes van de MyTec opleiding komt door een intensieve samenwerking onderwijs en behoefte opleidingsbedrijf.  Voor studenten elektrotechniek, werktuigbouwkundige en procesoperators zijn er bij de afdeling Waterketen passende stageplekken waar je wordt opgeleid en begeleid voor een uitdagende baan in de Waterketen of bij een ander MyTec-bedrijf. Stages bij Waterketen resulteren regelmatig in een arbeidscontract. Heb je passie voor water dan is een Waterschap en prachtig bedrijf om te werken, MyTec biedt hiervoor de juiste opleiding’

Deelname

Deelname Categorieën

Het onderwijsprogramma MyTec wordt zoveel mogelijk in de praktijk of in een gesimuleerde omgeving gegeven. Een duidelijke koppeling tussen theorie en praktijk staat voortdurend centraal. Daarbij wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de praktijk in de bedrijven die aangesloten zijn bij MyTec-Bedrijven.

Stichting MyTec-Bedrijven kent twee categorieën deelnemers:

  1. deelnemers A, waarbij de A staat voor algemene deelnemers;

  2. deelnemers B, waarbij de B staat voor deelnemers die het recht hebben om een voordracht te doen voor de benoeming van bestuurders.

Bedrijven kiezen zelf of ze in categorie A of B vallen. De toegevoegde waarde voor deelnemende bedrijven is nagenoeg gelijk. Echter, de financiële bijdrage van deelnemer B is substantieel hoger dan de bijdrage van deelnemer A. Een deelnemer B wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen in het bestuur van MyTec-Bedrijven om zo vanuit die rol mede verantwoordelijk te zijn voor het realiseren van onze ambities en besluiten te nemen over de besteding van de financiële bijdrages van deelnemende bedrijven.

Onze verwachting richting u

Alle deelnemende bedrijven zijn actief met:

  • het aanbieden van stageplaatsen en begeleiden van stagiaires.

  • het bemensing van een bouwteam en/of de onderwijswerkgroep;

  • op verzoek aanleveren van lesmaterialen die gebruikt kunnen worden in het onderwijs;

  • op verzoek kennis en kunde te delen met studenten in de vorm van gastdocenten of excursies.

Kosten

Voor schooljaar 2020-2021 zijn de deelnemersbijdrages:

Deelnemer A: €3.500 per jaar

Deelnemer B: €35.000 per jaar

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wilt u op een innovatie manier ‘op maat’ opgeleide medewerkers aantrekken, bijdragen aan toekomstgericht techniekonderwijs en zo straks een personeelstekort voorkomen? Wordt dan ook deelnemer van stichting MyTec-bedrijven. Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over de voordelen van deelname. U kunt contact opnemen via info@mytec-bedrijven.nl